Υπηρεσίες
Διενέργεια Rapid Test Covid-19
Διενέργεια RAPID TEST και Χορήγηση Βεβαίωσης Διαγνωστικού Ελέγχου Κορωνοϊού COVID-19 από το φαρμακείο μας.
Το φαρμακείο μας, διενεργεί RAPID TESTS σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις (νόμος 4790/2021) και χορηγεί Βεβαιώσεις Διαγνωστικού Ελέγχου Κορωνοϊού COVID-19, για χρήση στην εργασία, στα ταξίδια, στην εστίαση, αλλά και για οποιαδήποτε άλλη νόμιμη χρήση.
Τα Test διενεργούνται καθημερινά (Δευτέρα – Παρασκευή) από τις 8:30 έως τις 20:00 και τα Σάββατα από 9:30 έως 14:30 συνεχώς.
Κατά τις παραπάνω ημέρες & ώρες δεν απαιτείται ραντεβού.
Το κόστος της διαδικασίας (δειγματοληψία, ανάλυση δείγματος και δήλωση του αποτελέσματος στην «Πλατφόρμα ασθενών Covid-19») ανέρχεται στα 6€.
Μέτρηση Σακχάρου
Το «Πρωτόκολλο Μέτρησης Σακχάρου στο Φαρμακείο»
Η βέλτιστη τεχνική για τη μέτρηση της γλυκαιμίας στους ασθενείς μας.
Ο φαρμακοποιός μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στη σωστή διαχείριση του διαβήτη των ασθενών-πελατών του δίνοντάς του συμβουλές και προσφέροντάς του εκπαίδευση στον τρόπο χρήσης των συσκευών μέτρησης. Ακολουθώντας το «Πρωτόκολλο μέτρησης σακχάρου στο φαρμακείο» (λήψη ιστορικού, προετοιμασία ασθενούς και προετοιμασία για τη μέτρηση), το οποίο έχει συντάξει ο Βασίλης Μπιρλιράκης, φαρμακοποιός, MBA Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις, ΜΔΕ Εμβολιασμοί, MSc Φαρμακευτική Φροντίδα & Διαχείριση Φαρμακοθεραπείας, ο φαρμακοποιός θα πάρει μια πρώτη μέτρηση από τον ασθενή, παρουσιάζοντάς του τα απαραίτητα βήματα για να συνεχίσει τη φροντίδα στο σπίτι του.
Μέτρηση Λιπώδους Ιστού
Το φαρμακείο μας παρέχει δωρεάν λιπομέτρηση σε όλους τους πελάτες μας που το επιθυμούν!
Με τη λιπομέτρηση μετράμε: λίπος, οστική μάζα, μυϊκή μάζα και υγρασία στο σώμα μας.
Το τι ποσοστό λίπους έχουμε στο σώμα μας, μας βοηθά να προσδιορίσουμε ακριβώς το βαθμό της παχυσαρκίας που μπορεί να έχουμε, ώστε να προλάβουμε τον κίνδυνο εμφάνισης νοσημάτων όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, καρδιαγγειακά και αναπνευστικά προβλήματα ή απλές καθημερινές ενοχλήσεις όπως: κόπωση, ροχαλητό, υπνική άπνοια.
Το λίπος χρειάζεται στο σώμα μας γιατί είναι πολύ σημαντική αποθήκη ενέργειας.
Το περιττό λίπος όμως, όχι….
Όσοι κάνουμε ήδη δίαιτα ή γυμναστική, με τη λιπομέτρηση θα μάθουμε αν αποδίδει το πρόγραμμα που ακολουθούμε.
Για μία σωστή λιπομέτρηση πρέπει να είμαστε:
- 3 ώρες χωρίς φαγητό και γυμναστική,
- 1 ώρα χωρίς υγρά
- μισή ώρα πριν να έχουμε ουρήσει,
- και να μην έχουμε έμμηνο ρύση (για τις γυναίκες).
Σας περιμένουμε να βάλουμε μαζί τους στόχους σας!!!
Συμβουλές Αισθητικής
Ο φαρμακοποιός είναι επιστήμονας
Ο φαρμακοποιός είναι ο επιστήμονας, που δεν γνωρίζει μόνον τη σύνθεση, τις ιδιότητες, τις επιδράσεις και τη χρήση των φαρμάκων αλλά και των καλλυντικών. Μπορεί να σας συμβουλεύσει, να σας καθοδηγήσει και να απαντήσει με εγκυρότητα και ασφάλεια στις απορίες σας.
Ο φαρμακοποιός είναι αξιόπιστος σύμβουλος ομορφιάς
Έρευνες δείχνουν ότι ολοένα και περισσότερες γυναίκες προτιμούν να αγοράζουν τα καλλυντικά από το φαρμακείο ώστε να παίρνουν και συμβουλές από ειδικούς, οι οποίοι έχουν τις απαραίτητες γνώσεις όσον αφορά την υγεία, την αισθητική και τη σωστή περιποίηση του δέρματος. «Τα περισσότερα καλλυντικά που περιέχει ένα φαρμακείο είναι τα δερμοκαλλυντικά: δεν είναι απλώς προϊόντα ομορφιάς που ακολουθούν κανόνες αισθητικής, αλλά εξειδικευμένα προϊόντα υγείας, τα οποία χρειάζονται επιστημονική συμβουλή» επισημαίνει η φαρμακοποιός Θεοδώρα Χιόνου. Τα περισσότερα προϊόντα απευθύνονται σε πιο ευαίσθητα δέρματα, με μακροχρόνιες αλλεργίες, ξηρότητα, ερυθρότητα, μολύνσεις κλπ., όπου μόνον ένας ειδικός μπορεί να συστήσει το κατάλληλο προϊόν.
Ο φαρμακοποιός μπορεί να φτιάξει “Home Made” καλλυντικά
Ο φαρμακοποιός διαθέτει την τεχνογνωσία της… μιξολογίας αλλά και τη γνώση να δημιουργήσει ποιοτικά καλλυντικά προϊόντα από διαθέσιμες πρώτες ύλες, με τις συνθέσεις τους να περιέχουν ελάχιστη ποσότητα συντηρητικών και να είναι ασφαλή. Όλα περνούν από επιστημονικό έλεγχο, με αυστηρές προδιαγραφές και είναι κατά βάση αγνά και βιολογικά.
Ο φαρμακοποιός γνωρίζει τις δράσεις των συμπληρωμάτων
Η ομορφιά δεν είναι μόνο καλλυντικά. Περιλαμβάνει και τα συμπληρώματα διατροφής που ο φαρμακοποιός γνωρίζει ποια να συστήσει για τις αντίστοιχες ανάγκες της επιδερμίδας, των μαλλιών, των νυχιών κ.λπ. σε συνδυασμό με τις καλλυντικές συνθέσεις, για καλύτερο αποτέλεσμα.
Ο φαρμακοποιός είναι ενημερωμένος
Το επιστημονικό του υπόβαθρο ανανεώνεται με συνεχή επιμόρφωση σχετικά με τις εξελίξεις στον τομέα του. Άλλωστε, έχει να κάνει με το πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπου… σωστά;
Εναλλακτικές Θεραπείες
Στη σύγχρονη ιατρική, η ομοιοπαθητική αντιμετωπίζει τον ασθενή σαν σύνολο και θεραπεύει το άτομο κι όχι μόνο την ασθένεια.
Η Ομοιοπαθητική βασίζεται στην αρχή ότι μια ουσία, που σε μεγάλες δόσεις προκαλεί τα συμπτώματα μιας ασθένειας, μπορεί να χορηγηθεί σε ελάχιστες δόσεις για να ανακουφίσει από τα ίδια συμπτώματα. Αυτό συχνά μεταφράζεται ως «τα όμοια θεραπεύουν όμοια».
- Η Ομοιοπαθητική χορηγεί ελάχιστες δόσεις φαρμάκου για τη θεραπεία.
- Η Ομοιοπαθητική θεραπεύει το άτομο, λαμβάνοντας υπόψη τα ψυχικά και φυσικά χαρακτηριστικά του.
Το παρελθόν της ομοιοπαθητικής
Η λέξη «ομοιοπαθητική» σημαίνει «παθαίνω τα ίδια» και βασίζεται στην αρχή «τα όμοια θεραπεύουν όμοια». Με άλλα λόγια, μια ουσία που μπορεί να προκαλέσει μια σειρά από συμπτώματα σε ένα υγιές άτομο, μπορεί να δοθεί για να θεραπεύσει ένα άρρωστο άτομο που έχει τα ίδια συμπτώματα. Για να αποφευχθούν οι τοξικές παρενέργειες, τα ομοιοπαθητικά φάρμακα χρησιμοποιούνται στις μικρότερες δυνατές συγκεντρώσεις, που έχουν θεραπευτικό αποτέλεσμα. Συνέπεια αυτής της μεγάλης αραίωσης, είναι ότι τα ομοιοπαθητικά φάρμακα θεωρούνται απαλλαγμένα από τις γνωστές παρενέργειες των φαρμάκων.
Οι αντιδράσεις των ανθρώπων απέναντι σε μια νόσο ποικίλουν, κι έτσι διαφορετικά ομοιοπαθητικά φάρμακα χρειάζονται για άτομα με την ίδια παθολογική κατάσταση. Από την άλλη πλευρά το ίδιο ομοιοπαθητικό φάρμακο μπορεί να δοθεί για τη θεραπεία πολλών διαφορετικών ασθενειών.
Η ομοιοπαθητική μπορεί να θεραπεύσει μια ποικιλία από ασθένειες.
Πώς γεννήθηκε η ομοιοπαθητική;
Από τον 5ο αιώνα π.χ., ο Ιπποκράτης, πατέρας της Ιατρικής, γνώριζε την ομοιοπαθητική προσέγγιση σε μια ασθένεια και το ρόλο της φύσης ως θεραπεύτριας. Η ομοιοπαθητική όπως εφαρμόζεται σήμερα ιδρύθηκε στα τέλη του 18ου και στις αρχές του 19ου αιώνα από το γιατρό Samuel Hahnemann. Μας έδωσε τις εξής τρεις αρχές:
- Ένα συστατικό που προκαλεί συμπτώματα σε ένα υγιές άτομο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να θεραπεύσει αυτά τα συμπτώματα, όταν εμφανιστούν σε ένα άρρωστο άτομο.
- Αραιώνοντας το ομοιοπαθητικό φάρμακο αυξάνονται οι θεραπευτικές του ικανότητες, ενώ αποφεύγονται οι ανεπιθύμητες ενέργειες.
- Η Ομοιοπαθητική θεραπεύει ολόκληρο το άτομο και όχι μόνο την ασθένεια.
(Πηγή: geapharmacy)